Szőlőcukor

Szőlőcukor

Glükóz

A szőlőcukor a leggyakoribb szerves molekula bolygónkon. Megtalálható a gyümölcsökben, a mézben és a vérben. A vér szőlőcukor tartalma jelöli a vércukor szintjét. A szőlőcukor egy színtelen, kristályos anyag, mely melegítés hatására elbomlik. Vízben kitűnően oldódik.

Úgy is tekinthetünk a szőlőcukorra, mint egy energiavegyületre, mely napenergiát köt le, mégpedig a következő módon. Fotoszintézis során, a klorofill molekulán szőlőcukor keletkezik napenergia hatására. Ez egy általános energiatárolója a növényi és állati szervezeteknek.

Ipari előállítása keményítőből történik, ezért hívják némely formában krumplicukornak. Az élelmiszeriparban édesítőszerként alkalmazzák.

Tekintve, hogy a szénhidrátok lebontási folyamata a szervezetben utolsó lépésként eljut a szőlőcukorig, ezért maga a szőlőcukor a legegyszerűbb szénhidrát, melynek felszívódása roppant gyors, szinte azonnal megtörténik. Hirtelen energiaforrás a szervezet számára. Tisztán fogyasztáskor azonnal, lökésszerűen megemeli a vércukorszintet. Nagyon gyors lefolyású, utána a vércukorszint hajlamos az eredeti érték alá esni, ezért cukorbetegek számára tilos a szőlőcukorral való kísérletezés.
 

Az oldal üzemeltetője:

Naturicum Trade Kft.
Budapest - Hungary
+36306874347
www.naturicum.com